Мостът на шпионите (2015)

Image Мостът на шпионите

По време на Студената война, американският адвокат Джеймс Донован (Том Ханкс) е нает от ЦРУ, за да съдейства за освобождаването на американския пилот на U-2 Франсис Гари Пауърс, задържан в Съветския съюз.

Действията на един честен човек ще променят историята… По време на Студената война, американският адвокат Джеймс Донован (Том Ханкс) е нает от ЦРУ, за да съдейства за освобождаването на американския пилот Франсис Гари Пауърс (Остин Стоуъл), задържан в Съветския съюз. Пауърс е осъден на 10 години затвор. Целта е размяната на пилота срещу задържания през 1957 г. за шпионаж в САЩ съветски агент-разузнавач, офицера от КГБ Рудолф Абел (Марк Райлънс). Абел е в американски затвор, адвокатът трябва да го защитава пред съда… Самата размяна трябва да стане в Берлин на 10 февруари 1962 г.

Награди и номинации : 6 номинации за Оскар 2016 г.; Номинация за Златен глобус 2016 г. (Марк Райлънс); 7 номинации от Британската академия 2016 г. ; Номинация от Австралийския филмов институт 2016 г. (Марк Райлънс)

2 награди от Холивудски филмови награди 2015 г. (оператор и звукорежисьор на годината)

Множество награди и номинации от асоциации на филмовите критици

Image Мостът на шпионите

Филми без Реклами 372 гледания

Background
  • Филмите.НЕТ

При проблем със Субтитри или Плеъри, моля пишете в коментарите под филма. Ще решим проблема максимално бързо!

Допълнителна Информация
FILMITE.NET
Background
Абонирай се
Известие за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички коментара