Украинска агония.Премълчаната война (2015)

Image Украинска агония.Премълчаната война

Филмът съдържа кадри които могат да бъдат шокиращи за някои зрители!

Документален филм на немският режисьор Марк Барталмай прекарал 9 месеца в Украйна в периода 17 юли 2014 до април 2015г,от двете страни на конфликта.Живее в Донецк от Юли 2014 година – точно в региона Донбас,където протича кървавата гражданска война.

Според западните медии едно е сигурно – Путин е отговорен за конфликта.Но Марк Барталмай иска да научи повече и отива директно на фронта с камерата си. “Украинска агония” свидетелства за жестокостта на войната.Пропагандата достига нови висини. Дезинформация,тайни,полуистини и дори цели лъжи са оръжията на някои западни медии в тази война.Барталмай рискува живота си за да заснеме този филм.Като единствения немски журналист във военната зона,той придружава военните части на Донецката народна армия – точно в сърцето на войната.

Марк заминава за най-опасното по това време място за журналисти(6 от журналистите с които е работил там загиват),защото вижда големите несъответствия по медиите. Когато пристига не открива никакви журналисти на място. Всички кореспонденти стоят удобно в Киев и препечатват каквото им съобщи генералния щаб на Украйна,разпръсквайки тази информация по световните агенции.Когато филмът е готов,той има няколко прожекции в Германия преди да бъде забранен,защото „не споделя официалната линия,която Германия следва“,макар и филмът да е достоверен.Подложен е на жестока цензура и репресии от страна на властите, които не престават и до днес.Филмът прави кратко описание на предисторията – събитията довели до злополучната война, Кримските събития, зверствата от Одеса.След което започва престоят му там,той пристига в деня на свалянето на самолета MH-17 и показва множество кадри катастрофата и наблюдава отблизо процеса на унищожаване на доказателствата.

Image Украинска агония.Премълчаната война

Филми без Реклами 249 гледания

Background
  • Филмите.НЕТ

При проблем със Субтитри или Плеъри, моля пишете в коментарите под филма. Ще решим проблема максимално бързо!

Допълнителна Информация
FILMITE.NET
Background
Абонирай се
Известие за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички коментара